Erotične masaže

Tendenca po dotiku, sprostitvi v prijetnem ambientu in izmenjavi pozitivne energije je tako stara kot človeštvo samo. Skozi vso zgodovino so se razvijale najrazličnejše sprostitvene tehnike za ohranjanje telesa in duha v dobri kondiciji.

Pri tem je azijska kultura prednjačila pred ostalim delom sveta, saj od tam izhajajo najbolj izpopolnjene meditativne oblike in joga prakse za doseganje harmonije telesa ter številne masažne tehnike za izboljšanje počutja.

Nuad Thai ali tajska tradicionalna masaža, Shiatzu, Ajurveda, Reiki je le nekaj masažnih tehnik, ki so se razvile v Aziji in jih danes prakticirajo po celem svetu. Vse te tehnike imajo podoben namen in sicer doseganje največje možne sprostitve telesa ter ponovno vspostavitev energetskega ravnovesja med organi celega telesa.

Kljub številnim moralnim preprekam in religioznim naukom, ki so bili v zgodovini človeštva uvedeni pretežno zaradi lojalne pripadnosti vernikov posamezim cerkvam, se je človeštvo ohranilo v današnji obliki samo zaradi energije, ki nas spremlja celo življenje, nas nezavedno sili v iskanje partnerstva, prenosa naših genov na potomstva, nas vodi pri doseganju življenskih ciljev in nemalokrat povzroča tudi samouničenje. Ta rdeča nit je reka vsega živega je sveti gral življenja, ki jo ljudje poznamo pod imenom spolna energija.

V tako imenovanem modernem svetu, kjer so stresi, številne depresije in neozdravljive bolezni postale naš vsakdanjik, ljudje iščejo izhod v sili in nemalokrat tega tudi najdejo in to v najstarejših oblikah sproščanja, meditacije, ponovni vzpostavitvi energetskih centrov – čaker za ponoven pretok energije ter v posluževanju različni masažnih tehnik.

Erotična masaža je eden od izvrstnih praks “izhoda v sili”, je nadgradnja klasičnih masaž, je sprostitev na vseh nivojih, krepi senzibilnost, čustveno stabilnost in daje duševni mir. Utrjuje partnerske odnose terkrepi samopodobo. Je lahko uvod v spolni akt s svojim partnerjem ali pa le izvrstna sprostitev pod rokami profesionalne maserke v masažnem salonu. Tako kot pri drugih zvrsteh masaž, tudi pri erotični obstajajo številne tehnike. Predpogoj za dobro izvajanje erotične masaže je osnovno znanje klasičnih masažnih tehnik. Pri erotičnih masažah ne smemo pozabiti na romantični ambient s prijetno glasbo, dovoj visoko temperaturo prostora za masiranje ter primerno podlago na kateri leži masiranec(-ka). Prav tako soeterična olja, ki jih nanašamo na telo masiranca(-ke) neobhodno potrebna za doseganje sprostilnega učinka. Vsekakor je pa erotična masaža v rokah profesionalke z znanjem tantričnih prijemov, ki sledijo zaporedju erogenih con in energetskih točk povsem druga zgodba, kot erotična masaža v domačem okolju med dvema partnerjema. Pa vendar ima vsaka od teh zgodb podobne pozitivne učinke na telo

EnglishItaly